Mad Vision 
 
29 augustus, Mondriaan Stichting in kader Cultura Nova
 
Programma
Elena Firsowa − Mad Vision
Paul Pankert – Manuel
Roderik de Man− Case History
Peter Eötvös – Psy
Thomas Larcher − My Illness is the Medicine I Need
 
Musici
Els Crommen (sopraan), Anne Davids (fluit), Paul Pankert (viool), NTB (cello), Wouter Bergenhuizen (piano), Jan van den Boomen (Slagwerk). 
 
 
Toelichting
Tijdens dit concert geeft Ensemble 88 een wonderlijke en kleurrijke kijk op de actuele mondiale muziekwereld en de hoofdrolspelers die daarin figureren. Wat te denken van de compositie (My Illness is the Medicin I Need) waarin − letterlijk – psychiatrische patiënten aan het woord komen. Of de slagwerker die helemaal doordraait door de gekke fratsen die de componist (De Man) van hem verlangt. En die andere componist (Pankert), die doodleuk de handleiding van een wasmachine op muziek zet.
In Mad Vison, kortom, wordt hedendaagse klassieke belicht met een knipoog en een kwinkslag. Maar ook met een serieuze ondertoon, die de grenzen tussen gewoon en ongewoon, vertrouwd en vreemd, normaal en afwijkend aftast. Pièce de resistance van het programma is de compositie My Illness is the Medicine I Need, waarin de Oostenrijkse componist Thomas Larcher teksten gebruikt uit een speciale editie van het Benetton-tijdschrift Colors over verschillende vormen van geestesziekte.